Структурно окабеляване

Екипът на РД системс предлага цялостно решение за вашето структурно окабеляване.Това включва , проектиране ,изграждане ,тестване и настройка от комуникационния шкаф до розетката.  Структурното окабеляване представлява Структурна Кабелна Система(СКС), която осигурява ефективната работа на информационната инфраструктура в дома ,офиса или бизнес организацията. Единна кабелна система опростява значително процедурите по мониторинг, контрол и управление на всички подсистеми на компанията или дома. Кабелната система може да бъде изградена от медни или оптични трасета ,като позволява и едновременното им използване.

Преимуществата са, че се използва единна кабелна система за пренос на данни, глас и видеосигнали; използват се стандартни компоненти и материали; осигурява се гъвкавост и възможност за лесни изменения и допълнения на всички съществуващи мрежи; възможно е едновременно използване на няколко различни мрежови протокола; кабелните системи не зависят от измененията в технологиите и доставчиците на оборудване системите допускат управление и администриране от минимален обслужващ персонал.

Структурното окабеляване трябва да покрива точно определени стандарти, които се различават при инсталация в офиси, бизнес сгради, центрове за съхранение на данни, комуникационни възли и др.

Стандартите са 3 вида:

 

 

  • EIA/TIA 568A – това е първия световен стандарт за структурно окабеляване който е създаден в САЩ. На базата на този стандарт с някои промени са създадени Световният и Европейският.
  • CENELEC EN 50173 – европейски стандарт за кабелни системи известен в Англия BS EN 50173
  • ISO/IEC 11801 – националният ISO стандарт за структурни кабелни системи

Свържете се с нас

Не се колебайте да ни изпратите запитване за Вашия проект.

С натискане на бутона Вие потвърждавате, че се съгласявате да ползваме бисквитки по време на престоя в сайта.