Ajax Fibra - Нов стандарт в охранителния бизнес
28 Октомври, 2022 # Сигурност

С новата жична технология Ajax отново разширява границите на охранителната индустрия.  Ajax Fibra вече се предлага и в RD Systems. 

Ajax Fibra съчетава надеждността на кабелите със свободата на радио връзката. До 2000 метра свързаност, съвместимост с всички видове устройства, 60 часа работа на система на допълнителна батерия, с 30 устройства, усъвършенствана защита срещу саботаж, фото проверка, незабавни известия, безпроблемна инсталация и отдалечена конфигурация чрез приложение , или накратко, всичко, което беше възможно с безжичната връзка, вече е достъпно жично с Fibra.

                                                     Ajax Fibra

Кабелна технология на цифровота генерация

На физическо ниво Fibra се осъществява по BUS-технология: детекторите са свързани към Hub с четирижилен кабел. Но истинската революция се крие на софтуерно ниво. Комуникационният протокол Fibra изисква минимална мощност за двупосочно пакетно предаване на данни, което осигурява повече свобода при инсталиране на системата в сравнение с наличните на пазара аналогови и цифрови решения. Една линия Fibra може да свърже един или десетки различни детектори, сирени и клавиатури във всяка комбинация.

Безпрецедентна енергийна ефективност

Консумацията на енергия на детекторите Fibra е до 100 пъти по-ниска от средната за индустрията при цифровите жични детектори. Тази ниска консумация на енергия позволява множество устройства да бъдат свързани към една линия, както позволява и по-дълги жични връзки. Fibra комуникацията е организирана на принципа TDMA, което позволява изключителна автономност на системата в случай на прекъсване на електрозахранването. 30 кабелни устройства Fibra ще работят 60 часа на допълнителна батерия от 7 Ah. Това е 5 пъти повече от необходимото за GRADE 2 и отговаря на изискванията за GRADE 3.

                       Ajax Fibra

Нови функции в приложението PRO

Fibra напълно наследява изживяването на потребителите с безжичният Ajax. Известията за приложението съдържат изчерпателна информация: тип събитие, дата, час, име на детектора, помещение на монтаж. Благодарение на адресируемостта на устройството вие знаете точно какво се случва в системата и в обекта — дори ако към една линия са свързани дузина детектори. Добавете към това MotionCam с фото проверката на детектора за движение и ще получите максимална системна информация и контрол на една ръка разстояние.

Изисква се предварителна сертификация за монтаж на алармена система Ajax Fibra. 

Свържете се с нас

Не се колебайте да ни изпратите запитване за Вашия проект.

С натискане на бутона Вие потвърждавате, че се съгласявате да ползваме бисквитки по време на престоя в сайта.